A quinoából és datolyából készült energiabomba pontosan akkor biztosít energiát számunkra, amikor igazán nagy szükségünk van rá! Vidd magaddal a szupernasit munkába, vagy akár kirándulni!
Hozzávalók
5 darab aszalt datolya (Medjool)
1 csésze szárított vörösáfonya (vagy más aszalt piros gyümölcs)
0,33 csésze quinoa
½ csésze kesudió
2 evőkanál lenmag
2 evőkanál kókusz zsír
20 g kakaó
A bevonathoz
csokoládébevonó
1 evőkanál kókusz zsír
A díszítéshez (ízlés szerint)
mazsola
kesudió (zúzott)
pisztácia
mogyoró
Elkészítés
- Áztassuk vízbe a datolyát és a vörösáfolyán 20 percre.
- Öntsük az aprítóba a kókuszzsírt, a datolyákat, majd minden más hozzávalót.
- Addig zúzzuk a hozzávalókat, amíg krémesen sima masszát nem kapunk.
- Adagoljuk a masszát jégkockatartóba vagy bon-bonos szilikonformákba, s hűtsük ki.
- A bevonómasszát és a kókuszzsírt olvasszuk meg gőz fölött, s vonjuk be a kockákat csokoládéval. Ízlés szerint díszíthetjük durvára vágott magvakkal vagy mazsolával.

0 Megjegyzések