Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Házi energiakocka a nyers konyhából!

A quinoából és datolyából készült energiabomba pontosan akkor biztosít energiát számunkra, amikor igazán nagy szükségünk van rá! Vidd magaddal a szupernasit munkába, vagy akár kirándulni!

Hozzávalók

5 darab aszalt datolya (Medjool)
1 csésze szárított vörösáfonya (vagy más aszalt piros gyümölcs)
0,33 csésze quinoa
½ csésze kesudió
2 evőkanál lenmag
2 evőkanál kókusz zsír
20 g kakaó

A bevonathoz
csokoládébevonó
1 evőkanál kókusz zsír

A díszítéshez (ízlés szerint)
mazsola
kesudió (zúzott)
pisztácia
mogyoró

Elkészítés

  • Áztassuk vízbe a datolyát és a vörösáfolyán 20 percre.
  • Öntsük az aprítóba a kókuszzsírt, a datolyákat, majd minden más hozzávalót.
  • Addig zúzzuk a hozzávalókat, amíg krémesen sima masszát nem kapunk.
  • Adagoljuk a masszát jégkockatartóba vagy bon-bonos szilikonformákba, s hűtsük ki.
  • A bevonómasszát és a kókuszzsírt olvasszuk meg gőz fölött, s vonjuk be a kockákat csokoládéval. Ízlés szerint díszíthetjük durvára vágott magvakkal vagy mazsolával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések