Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Marha vesepecsenye tejszínes-konyakos mártásban

Ínycsiklandozó fűszeres bélszín tejszínes-konyakos mártással nyakon öntve: tökéletes választás egy romantikus vacsorához!

Hozzávalók

2 kg bélszín
2 evőkanál étolaj
4 csipet só
1 csomag grill fűszerkeverék

A mártáshoz
2 evőkanál vaj
2 fej mogyoróhagyma
125 ml konyak
300 ml főzőtejszín
2 evőkanál dijoni mustár
3 evőkanál parmezán
2 csipet kakukkfű
4 csipet só
2 csipet őrölt fekete bors

Elkészítés

  • Szobahőmérsékleten hagyjuk állni a bélszínt 1 órán át, közben melegítsük elő a sütőt 240°C-ra.
  • Távolítsuk el a hártyát a húsról, hideg folyóvízzel mossuk meg, majd kenjük be olajjal és forgassuk be a BBQ-fűszerbe.
  • Egy serpenyőben, kevés olajon süssünk egy vékony kérget, majd tegyük át egy grilltálcára és süssük kb. 25 percig. A húst tegyük ki egy deszkára és hagyjuk hűlni 10-15 percig.
  • Vágjuk fel a kakukkfüvet.
  • Készítsük elő a mártást: pirítsuk meg az apróra vágott mogyoróhagymát a vajon.
  • Vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről, öntsük a hagymára a konyakot. Tegyük vissza a lángra, és forrást követően főzzük 1-2 percig.
  • Keverjük össze a dijoni mustárt a tejszínnel, öntsük a konyakos hagymára, s forraljuk további 5 percig. Adjuk hozzá a parmezánt és állandó kevergetés mellett várjuk meg, míg megolvad. Tegyük félre.
  • Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a félretett kanálka konyakot, sót és a borsot.
  • Szeleteljük fel a húst, helyezzük tányérra és öntsük nyakon a mártással. Párolt zöldbabbal vagy spárgával tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések