Ínycsiklandozó fűszeres bélszín tejszínes-konyakos mártással nyakon öntve: tökéletes választás egy romantikus vacsorához!
Hozzávalók
2 kg bélszín
2 evőkanál étolaj
4 csipet só
1 csomag grill fűszerkeverék
A mártáshoz
2 evőkanál vaj
2 fej mogyoróhagyma
125 ml konyak
300 ml főzőtejszín
2 evőkanál dijoni mustár
3 evőkanál parmezán
2 csipet kakukkfű
4 csipet só
2 csipet őrölt fekete bors
Elkészítés
- Szobahőmérsékleten hagyjuk állni a bélszínt 1 órán át, közben melegítsük elő a sütőt 240°C-ra.
- Távolítsuk el a hártyát a húsról, hideg folyóvízzel mossuk meg, majd kenjük be olajjal és forgassuk be a BBQ-fűszerbe.
- Egy serpenyőben, kevés olajon süssünk egy vékony kérget, majd tegyük át egy grilltálcára és süssük kb. 25 percig. A húst tegyük ki egy deszkára és hagyjuk hűlni 10-15 percig.
- Vágjuk fel a kakukkfüvet.
- Készítsük elő a mártást: pirítsuk meg az apróra vágott mogyoróhagymát a vajon.
- Vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről, öntsük a hagymára a konyakot. Tegyük vissza a lángra, és forrást követően főzzük 1-2 percig.
- Keverjük össze a dijoni mustárt a tejszínnel, öntsük a konyakos hagymára, s forraljuk további 5 percig. Adjuk hozzá a parmezánt és állandó kevergetés mellett várjuk meg, míg megolvad. Tegyük félre.
- Adjuk hozzá a kakukkfüvet, a félretett kanálka konyakot, sót és a borsot.
- Szeleteljük fel a húst, helyezzük tányérra és öntsük nyakon a mártással. Párolt zöldbabbal vagy spárgával tálaljuk.

0 Megjegyzések