A fagyi vagy a jégkrém a nyári gyerekzsúrok elengedhetetlen kelléke. Erre a jégkrémtortára pedig egészen biztosan mindenki irigy lesz!
Hozzávalók
1 l fagylalt
1 adag színes cukordrazsé
20 darab csokis keksz
2 adag dekoráció
Elkészítés
- A jégkrémet hagyjuk picit kiengedni (de ne legyen teljesen folyós az állaga).
- Béleljünk ki egy (magasabb falú) süteményes formát folpackkal
- Rakjuk le a csokiskekszet a forma aljára, lehetőség szerint hézagmentesen próbáljuk kitölteni.
- A fagylalt felét keverjük össze kedvünk szerint ételszínezékkel vagy valamilyen dekoranyaggal, dekorcukorral.
- Az alsó réteg kekszre öntsünk egy réteg sima fagylaltot, ezt fedjük be keksszel, s jöhet egy réteg színezett/dekorált fagyi. Folytassuk a rétegezést, amíg tele lesz a tál, legfelülre fagylalt kerüljön.
- Tegyük be a fagyasztóba, ha lehet, egész éjszakára. Fogyasztás előtt pár perccel vegyük ki a formából tortát, majd távolítsuk el a folpackot, s szeletelve, tejszínhabbal, s további cukordrazséval, színes cukorkákkal díszítve tálaljuk.
- Tipp: Ételszínezékek használatával akár minden réteg fagylaltot eltérőre is színezhetünk, a gyerekek biztosan imádni fogják a szivárványos tortát!

0 Megjegyzések