Szép ajándék lehet néhány, üvegbe zárt kis sajttorta. Csak díszítse ki az üveget és ajándékozza meg szeretteit!
Hozzávalók
150 g kristálycukor
3 evőkanál étkezési kukoricakeményítő
250 ml citromlé
2 darab tojás
3 evőkanál vaj
220 g vajas keksz
50 g kristálycukor
4 evőkanál sózatlan,olvasztott vaj
220 g mascarpone
220 g vaj
2 darab tojás
½ evőkanál vanílás cukor
Elkészítés
- Egy serpenyőben a cukrot és a keményítőt keverjük össze limelével, adjuk hozzá a tojásokat és alaposan keverjük össze. Forraljuk fel, folyamatosan kevergetve.
- Vegyük le a serpenyőt a tűzről, hagyjuk kihűlni egy kicsit, adjuk hozzá a vajat és dolgozzuk össze. Fedjük le a pudingot tartalmazó edényt egy villával átszúrt fóliával.
- Hagyjuk kihűlni legalább 8 órán át.
- Tipp: Helyezzük a maradék pudingot hűtőszekrénybe, ahol 4-6 hónapig eláll.
- A sajttortához melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra.
- Egy kisebb tálban keverjük össze az összetört vajas kekszet és az olvasztott vajat.
- Oszlassuk el egyenletesen csészékben.
- Keverjük simára a mascarponét, az olvasztott vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a tojást, a vaníliacukrot, majd újból keverjük össze
- Öntsük bele egyenletesen a csészékbe.
- Helyezzük tepsire, majd tegyük a sütőbe. Süssük 30 percig. Szedjük ki a süteményt az üvegből és hagyjuk kihűlni.
- 8 órányi hűtés után ráönthetjük a lime-os pudingot, gyümölcsökkel vagy mentával díszíthetjük.

0 Megjegyzések