Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Éljen az eperszezon és az epres szerelmeslevél!

…mert itt a várva-várt eperszezon, és mert a szeretet kifejezésének legkiválóbb módja az igazi házi sütemény!

Hozzávalók

1 tasak leveles tészta
1 csomag eper
1 darab tojás
10 dkg kristálycukor
1 adag tejszínhab

Elkészítés

  • Olvasszuk ki és hajtogassuk szét a leveles tésztát.
  • A papírborítékot a ragasztások mentén óvatosan bontsuk vagy vágjuk szét. (Ha nincs kéznél borítékunk, egy nagyobb, négyzet alakú papírlapból magunk is hajtogathatunk egyet.)
  • Illesszük a borítékot a tésztára és vágjuk körbe! A maradék tésztából szúrjunk ki hozzá egy szivecskét. (Annyiszor ismételjük meg a folyamatot, ahány szerelmes levelet szeretnénk készíteni.) Helyezzük a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Halmozzunk ízlés szerinti mennyiséget a tészta közepére az eperből. Illesszük össze a tészta-négyzetünk két szemben lévő sarkát, majd óvatosan illesszük hozzá a tészta alsó sarkát is, úgy, hogy egy pici eper kilátszódjon a borítékból. Vigyázzunk, ne legyen túl sok a töltelék, mert kifolyhat sütés közben! Óvatosan, az ujjainkkal nyomkodjuk össze az illesztéseket, majd kenjük meg a tésztát felvert tojással, végül pedig helyezzük rá a szivecskét.
  • Egy éles késsel irdaljuk be a boríték széleit, hogy mutatósabb legyen a kész sütemény.
  • Vékonyan szórjuk meg kristálycukorral és süssük 15 percig, 190 fokra előmelegített sütőben.
  • Tálaljuk hidegen, tejszínhabbal díszítve.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések