A békebeli gyümölcskenyér citrommal és áfonyával igazi könnyed, nyárias süti.
A gyümölcskenyér minden alkalomra jó ötlet, legyen az hétvégi ebéd, piknik vagy éppen ünnepi alkalom. A sütőporos változattal alig lesz dolgod. A könnyű állagú, kevert tésztán sokat dob a savanykás áfonya és a citrom. Tálalás előtt citrommázat is tehetsz rá. Érdemes rögtön duplázni az adagot!
Hozzávalók:
25 dkg áfonya
20 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
3 db tojás
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
0.5 dl tej
0.5 csomag sütőpor
20 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
3 db tojás
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
0.5 dl tej
0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
Az áfonyát mosd meg, csepegtesd le. A tojást keverd ki jól a cukorral, a vaníliával és a vajjal, majd add hozzá a tejet, a citrom reszelt héját és frissen facsart levét. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát. Végül rakd hozzá az áfonyát.
Öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt formába, és tedd forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40-45 perc alatt. Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld. Szúrj a sütibe egy fogvájót vagy hústűt. Ha nem tapad rá massza, vedd ki a sütőből, ellenkező esetben süsd tovább. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld csak fel.
0 Megjegyzések