Minél többféle bogyós gyümölcsöt teszel a muffinba, annál étvágygerjesztőbb lesz.
Érnek a finomabbnál finomabb bogyós gyümölcsök, melyek sütikben is nagyon finomak. A csokis muffinba különösen kívánkoznak a friss, élénk színű szemek. Szórhatsz rá porcukrot, kínálhatsz mellé különféle önteteket vagy akár fagyit is. A gyors desszert ideális váratlan vendégek megkínálására is.
Hozzávalók 12 darabhoz:
20 dkg bogyós gyümölcsök
15 dkg cukor
15 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg kakaópor
5 dkg étcsoki
2 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
15 dkg cukor
15 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg kakaópor
5 dkg étcsoki
2 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
Mérd ki a hozzávalókat, majd be is kapcsolhatod a sütőt 170 fokra. A muffinsütőt béleld ki a kapszlikkal. Mixeld a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a kakaóport. A vajat dolgozd habosra a cukorral, majd forgasd hozzá a lisztes keveréket. Addig keverd, amíg a tészta szép sima lesz. Az apróra vágott étcsokit a legvégén add a masszához.
Kanalazd a tésztát a muffinformába, rakd bele a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöket, majd süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Mielőtt kiveszed, győződj meg róla, hogy átsült-e. Az egyik muffin közepébe szúrj egy vékony kést, ha nem marad rajta semmi, elkészült a sütemény.
0 Megjegyzések