Hozzávalók
500 g csirkemell
600 g héjában főtt burgonya
150 g bacon
1 darab cukkini
2 darab kalifornia paprika
olivaolaj
só és bors
A páchoz
2 evőkanál reszelt gyömbér
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál méz
olivaolaj
1 evőkanál citromlé
1 tk kakukkfű (morzsolt)
A szószhoz
150 g tejföl
1 evőkanál magos mustár
1 evőkanál metélőhagyma
Elkészítés
- A pác elkészítéséhez keverjük össze a hozzávalókat. Vágjuk fel a csirkemelleket 1 cm-es csíkokra, helyezzük a pácba egy órára.
- A pácolás után szúrjuk át a nyárssal egy csirkedarab végét, majd húzzunk rá egy darab paprikát, végül húzzuk rá a csirke másik végét! Folytassuk a műveletet, amíg a nyárs tele nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olajjal.
- Vágjuk fel a bacont, a cukkinit és a paprikákat azonos méretű darabokra, és szúrjuk fel a nyársra a főtt burgonyával. A nagyobb krumplikat vágjuk ketté.
- A szószhoz keverjük össze az összetevőket.
- A nyársakat kerti grillen vagy közvetlenül a tábortűz felett készítsük el. A csirke mindkét oldalát 4 percig, a krumplikat pedig 15 percig grillezzük!
- A szósszal tálaljuk.

0 Megjegyzések