Megújul a hagymakarika, ezúttal tejfölös bundát kap, és alig kell hozzá olaj.
Ha tejfölös masszába forgatod a hagymakarikákat, vastagabb lesz a panír, ropogósabb a végeredmény. Egyétek mártogatósokkal. A zsemlemorzsát feldobhatod még reszelt parmezánnal.
Hozzávalók:
4 db közepes vöröshagyma
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
2 dl tejföl
1 db tojás
só
bors
olaj
parmezán
15 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
2 dl tejföl
1 db tojás
só
bors
olaj
parmezán
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, öblítsd le, és vágd körülbelül másfél centi vastag szeletekre, ezeket pedig szedd gyűrűkre. Üsd egy tálba a tojást, add hozzá a tejfölt, a sót, a borsot és egy evőkanál lisztet, majd dolgozd csomómentesre a masszát. A maradék lisztet szitáld egy tálba, a zsemlemorzsát pedig rakd egy másik edénybe, szórhatsz hozzá parmezánt is.
A hagymakarikákat forgasd lisztbe, majd mártsd a tésztába, és szórd meg zsemlemorzsával. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és süsd aranybarnára 25-30 perc alatt. Közben óvatosan forgasd át a hagymakarikákat.
0 Megjegyzések