Mi mással kínálnád ilyenkor a ropogósra sült csirkecombokat, mint friss tavaszi zöldségekkel?
A sült csirkecomb rengeteg változata közül ez biztos, hogy mindenki tetszését elnyeri. A hússal együtt sül az isteni köret, és egy óra alatt letudhatod a főétel készítését. Lehetőleg friss zöldségeket használj. Ha jó idő van, érdemes elővenni a grillt, azon is megsütheted.
Hozzávalók 4 személyre:
8 db csirkecomb
50 dkg krumpli
20 dkg zöldbab
20 dkg koktélparadicsom
20 dkg gomba
3 evőkanál olívaolaj
só
bors
zöldfűszerek
zöldhagyma
Elkészítés:
A csirkecombot mosd meg, ha szükséges, a bőrét tisztítsd meg. Egy vékonyabb, hegyes késsel szurkáld meg a húst. Az olajat keverd össze a pépesített fokhagymával, a sóval, a borssal, a zöldfűszerekkel, majd masszírozd be vele a csirkét. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább két órára. Minél tovább pácolod, annál ízletesebb lesz.
A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg. A gombát, a zöldbabot és a krumplit vágd fel tetszés szerint. Rendezd egy tűzálló edénybe, majd pácolás után rakd bele a combokat is. Ha marad páclé, öntsd a húsra, és locsold meg egy-másfél deci vízzel. Told előmelegített sütőbe, és fólia alatt süsd 40 percig. Ha a húsba könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Tálalás előtt szórd meg zöldhagymával.
0 Megjegyzések