Ha egy kis változatosságra vágysz, rakd a sütőbe a paradicsomos spagettit. Így még ízletesebb lesz.
Bár kicsit tovább tart elkészíteni, mint a hagyományos paradicsomos spagettit, megéri a néhány perces plusz munka. A kis változtatásnak a család minden tagja örülni fog, hisz sokkal zamatosabb lesz a főfogás. A paradicsomszószt elkészítheted darált hússal, de akár ki is hagyhatod belőle.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg hámozott paradicsom
40 dkg darált hús
30 dkg spagetti
15 dkg mozzarella
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
só
bors
oregánó
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, dobd bele a spagettit, és főzd fogkeményre hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és csepegtesd le.
Hevíts kevés olívaolajat, majd pirítsd meg benne a vöröshagymát és a fokhagymát. Rakd rá a darált húst, és süsd fehéredésig. Tedd hozzá a paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal, oregánóval. Párold 15 percig, keverd össze a spagettivel, és rakd át kevés zsiradékkal kikent, tűzálló tálba. Szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben süsd meg 20 perc alatt.
0 Megjegyzések