A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Roppanós spárgával töltött csirkemell - Baconbe tekerve még jobb

A csirkébe göngyölt spárgával már a köret is meg van oldva.
A spárga tele van vitaminnal, vízhajtó, gyorsítja az anyagcserét, tehát érdemes minél többször és többféleképpen beiktatni az étrendedbe. Csirkemellbe töltve, sajttal megbolondítva könnyű, finom főfogást varázsolhatsz belőle. Ha nem kell szigorúan számolnod a kalóriákat, tekerd baconbe a húst, sokkal ízletesebb lesz. A tepsibe szórhatsz még krumplit is.

Hozzávalók 4 személyre:

4 db csirkemell
12 db bacon
10 dkg mozzarella
10 dkg trappsita
1 csomag spárga
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál citromlé
vaj
bors

Elkészítés:

A spárga fás részét távolítsd el, ha szükséges, hámozd meg, akár ketté is törheted. Dobd forrásban lévő, sós vízbe, add hozzá a citrom levét. Főzd három-négy percig, majd hideg vízzel öblítsd le. Ügyelj arra, hogy a spárga roppanós maradjon. A húst mosd meg, és itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Nyisd szét éles késsel, és sózd, borsozd ízlés szerint. Rakj rá két-három spárgát, egy szelet mozzarellát, majd göngyöld fel, és borítsd be baconnel. Fogvájóval meg is tűzheted.

Rendezd a húsokat kevés vajjal kikent tepsibe, szórd meg reszelt trappistával, aprított petrezselyemmel, locsold meg kevés vízzel, és fedd le. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 35-40 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a csirkemellet.

Kövesd receptjeinket a facebookon is

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések