Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Rebarbarás-sáfrányos csirke

Hozzávalók:

2 és 1/2 csésze apróra vágott rebarbara
2 nagy vöröshagyma, vékonyra vágva
3 evőkanál reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma, összetörve
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
egy csipet sáfrány
8 csirkecomb
1/4 csésze fehérbor
1/3 csésze barna cukor
1/4 csésze apróra tört mandula

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 170 fokra. Keverje össze a rebarbarát, a hagymát, a gyömbért, a fokhagymát, az olajat, a sót, a borsot, az őrölt gyömbért, a fahéjat és a sáfrányt egy nagy tálban.

Forgassa meg benne jól a csirkét, utána öntse a keveréket egy sütőedénybe, majd tegye rá a combokat is.

Öntse rá a bort, szórja meg barna cukorral, majd süsse a csirkét 50 percig, vagy míg aranybarna lesz. Tálalja mandulával megszórva.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések