A hagyományos krémes, túrós palacsinta csokival leöntve még csábítóbb.
A túrós-csokis palacsinta igazi kényeztető édesség, amit a család minden tagja imádni fog. A tésztája lágy, nem szakad, a töltelék pedig mesés és elronthatatlan. Ha eddig gondod volt a palacsintatésztával, akkor ezt a receptet érdemes kipróbálnod.
Hozzávalók 10 darabhoz:
25 dkg liszt
2 dl tej
1 db tojás
1 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
1 evőkanál cukor
olaj
TÖLTELÉKHEZ
25 dkg tehéntúró
2 evőkanál tejföl
4 evőkanál kristálycukor
5 dkg mazsola
2 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom
TETEJÉRE
10 dkg étcsoki
Elkészítés:
A lisztből, a tojásból, a tejből, a szódából, a cukorból, a sóból keverj csomómentes tésztát, majd takard le, és pihentesd 20-30 percig. Ezt követően hevíts kevés olajat, és süsd a palacsinták mindkét oldalát aranybarnára. Óvatosan, de határozott mozdulattal fordítsd meg, és szedd ki a palacsintasütőből.
A túrót keverd ki a tejföllel, a vaníliás cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, a citrom frissen facsart levével és a cukorral. Töltsd meg a palacsintákat a töltelékkel. Az étcsokit olvaszd fel, majd csorgasd a palacsinta tetejére, de akár a túrós tölteléket is feldobhatod vele.
0 Megjegyzések