A tarka, túrós töltelék dekoratívvá teszi a könnyű, kakaós, kevert sütit.
Ha gyermekkorodban rajongtál a foltos bocisütiért, ideje felidézni a régi ízeket, emlékeket! Nagyon könnyen elkészíthető édesség, pikk-pakk kikevered a tésztát, a pöttyözés pedig akár gyerekkel is jó móka. Sokat elmond erről a receptről, hogy generációról generációra öröklődik a recept. A túróhoz kókuszt is rakhatsz.
Hozzávalók 26 szelethez:
TÉSZTÁHOZ
35 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 db tojás
2 dl tej
2 evőkanál kakaó
1 dl étolaj
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
TÖLTELÉKHEZ
25 dkg túró
12 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1 db citrom
TETEJÉRE
20 dkg csoki
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Először a tölteléket készítsd el. A túróhoz add hozzá a cukrot, a vaníliát, a búzadarát, az olvasztott vajat, a tojást és a citrom reszelt héját, majd alaposan dolgozd össze. Takard le, és tedd a hűtőbe addig, amíg lekevered a tésztát.
A kétféle cukrot rakd egy keverőtálba, majd add hozzá a tojások sárgáját, és dolgozd simára. Csorgasd hozzá az étolajat, a tejet, közben folyamatosan kavard. A lisztet mixeld a sütőporral, a kakaóval és egy csipet sóval, majd kanalazd a cukros-tojásos keverékhez, és jól dolgozd össze. A tojások fehérjét verd kemény habbá a kristálycukorral, és fakanállal, óvatosan forgasd hozzá a masszához. Egy közepes nagyságú tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyenletesen önts bele a kevert tésztát.
Kanalazd a túrós tölteléket kisebb halmokban a massza tetejére. Helyezd az előmelegített sütőbe, majd 170 fokon süsd 35-40 percig. Ha a tűpróba során a tésztába szúrt tűre vagy fogvájóra nem tapad tészta, biztosan elkészült.
A tetejére vízgőz felett olvaszd fel az étcsokit, majd keverd hozzá az olajat, és gyorsan kend a sütire. Várd meg, míg megköt, és szeleteld fel.
0 Megjegyzések