Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Hamis tiramisu tojás nélkül: krémesebb, mint az eredeti

Szereted a tiramisut, de kerülnöd kell a nyers tojást? Ne mondj le a csodás desszertről, készítsd inkább így!
A hamis, tojás nélküli tiramisuba a krém a klasszikustól egy kicsit eltérően készül. Ám ez semmit nem von le az élvezeti értékéből, hisz nagyon lágy, és az íze is szinte olyan, mint az eredetié. Bár gyorsan összeállítható, muszáj a hűtőben legalább hat-nyolc órát pihentetni tálalás előtt.

Hozzávalók:

50 dkg mascarpone
25 dkg babapiskóta
10 dkg cukor
4 dl tejszín
2 dl kávé
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
rumaroma
kakaópor

Elkészítés:

A mascarponét keverd ki jól a cukorral és a vaníliával, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Főzd meg a kávét, öntsd hozzá a rumot és a tejet. Forgasd meg benne a babapiskótákat, de arra ügyelj, hogy ne ázzanak szét. Rakj le egy sor piskótát egy közepes nagyságú tálba, arra mehet a krém. Folytasd tovább a rétegezést, a tetejére mindenképpen krém kerüljön.

Tedd a hűtőbe legalább hat órára, hogy a piskóta megpuhuljon, a krém pedig jól megdermedjen. Közvetlenül tálalás előtt szórd meg kakaóval. A hozzávalókat akár pohárba is rétegezheted.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések