A miccs a grillpartik nagy kedvence. Legalább a sütés előtti nap állítsd össze, mert minél tovább érleled, annál finomabb.
Ha kóstoltad a románok messze földön híres kolbászát, akkor biztos, hogy még mindig a szádban érzed az ízét. Az eredeti recept szerint háromféle húsból, sertésből, marhából és birkából készül, de mára sokat egyszerűsödött a recept. Kellemesen fűszeres, grillen sütve a legfinomabb. Ajvárral, lilahagymával kínáld.
Hozzávalók:
40 dkg sertéshús
40 dkg marhahús
30 dkg birkahús
4 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál bors
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál borsikafű
2 kávéskanál fűszerkömény
2 teáskanál só
Elkészítés:
A háromféle húst daráld le kétszer-háromszor, de erre akár a hentest is megkérheted. Fűszerezd préselt fokhagymával, sóval, borssal, borsikafűvel, köménnyel, és add hozzá a szódabikarbónát is. Takard le, és tedd legalább nyolc órára a hűtőszekrénybe. Még jobb, ha egy napon át állni hagyod, a hűtőben természetesen.
Sütés előtt készíts a masszából vizes kézzel hosszú, kisebb hengereket. Ha teheted, grillezd, erősebb parázs felett, jól megolajozott rácson. Serpenyőben, kevés olajon sütve is finom lesz. Fontos, hogy gyakran forgasd meg, hogy egyformán piruljon.
0 Megjegyzések