A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres miccs eredeti román recept szerint - Kint és bent is elkészítheted

A miccs a grillpartik nagy kedvence. Legalább a sütés előtti nap állítsd össze, mert minél tovább érleled, annál finomabb.
Ha kóstoltad a románok messze földön híres kolbászát, akkor biztos, hogy még mindig a szádban érzed az ízét. Az eredeti recept szerint háromféle húsból, sertésből, marhából és birkából készül, de mára sokat egyszerűsödött a recept. Kellemesen fűszeres, grillen sütve a legfinomabb. Ajvárral, lilahagymával kínáld.

Hozzávalók:

40 dkg sertéshús
40 dkg marhahús
30 dkg birkahús
4 gerezd fokhagyma
2 kávéskanál bors
1 teáskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál borsikafű
2 kávéskanál fűszerkömény
2 teáskanál só

Elkészítés:

A háromféle húst daráld le kétszer-háromszor, de erre akár a hentest is megkérheted. Fűszerezd préselt fokhagymával, sóval, borssal, borsikafűvel, köménnyel, és add hozzá a szódabikarbónát is. Takard le, és tedd legalább nyolc órára a hűtőszekrénybe. Még jobb, ha egy napon át állni hagyod, a hűtőben természetesen.

Sütés előtt készíts a masszából vizes kézzel hosszú, kisebb hengereket. Ha teheted, grillezd, erősebb parázs felett, jól megolajozott rácson. Serpenyőben, kevés olajon sütve is finom lesz. Fontos, hogy gyakran forgasd meg, hogy egyformán piruljon.

Kövesd receptjeinket a facebookon is

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések