Vigyél új színt a hétvégi menübe! Bolondítsd meg a sajtos, rakott csirkemellet baconnel is.
A csirkehús jó választás minden alkalomra, és szinte mindenki szereti. Süsd krumplival és baconnel. Gyorsan megúszod az előkészületeket, és a sütéssel együtt bő egy óra alatt végzel ezzel a nagyon krémes, ízes és laktató változattal.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg krumpli
50 dkg csirkemell
15 dkg sajt
10 dkg bacon
2 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi szerecsendió
só
bors
olaj
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, csepegtesd le, és szeleteld fel tetszés szerint. Egy tepsi alját kend ki olajjal, és rakj bele egy réteg vékony karikára vágott krumplit. Erre mehet a csirkemell, majd újabb réteg krumpli következik. A tejszínt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és öntsd a krumplira.
Szórd a tetejére a darabokra vágott bacont és a reszelt sajtot. Ha szeretnéd, kicsit össze is forgathatod. Fedd le fóliával, told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 40 percig. A végén vedd le a fóliát, majd süsd ropogósra a sajtot és a bacont.
0 Megjegyzések