Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Baconös-sajtos, rakott csirkemell: omlós, szaftos és kiadós

Vigyél új színt a hétvégi menübe! Bolondítsd meg a sajtos, rakott csirkemellet baconnel is.
A csirkehús jó választás minden alkalomra, és szinte mindenki szereti. Süsd krumplival és baconnel. Gyorsan megúszod az előkészületeket, és a sütéssel együtt bő egy óra alatt végzel ezzel a nagyon krémes, ízes és laktató változattal.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg krumpli
50 dkg csirkemell
15 dkg sajt
10 dkg bacon
2 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi szerecsendió
bors
olaj

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, csepegtesd le, és szeleteld fel tetszés szerint. Egy tepsi alját kend ki olajjal, és rakj bele egy réteg vékony karikára vágott krumplit. Erre mehet a csirkemell, majd újabb réteg krumpli következik. A tejszínt keverd össze sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, és öntsd a krumplira.

Szórd a tetejére a darabokra vágott bacont és a reszelt sajtot. Ha szeretnéd, kicsit össze is forgathatod. Fedd le fóliával, told előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 40 percig. A végén vedd le a fóliát, majd süsd ropogósra a sajtot és a bacont.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések