Ezért a gyors, puha, túrós-vaníliás muffinért eddig mindenki odavolt, aki kóstolta.
A túrós-vaníliás muffin nemcsak praktikus, de nagyon finom is. Minden alkalomra remek választás: isteni reggelire, uzsonnára vagy desszertnek. Feldobhatod még vörös áfonyával vagy mazsolával. Ha vendégek érkeznek, akár az utolsó pillanatban is össze tudod dobni.
Hozzávalók 12 darabhoz:
30 dkg liszt
25 dkg tehéntúró
20 dkg cukor
10 dkg vaj
1.25 dl tej
2 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 db citrom
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, majd a kristálycukorral, a vaníliás cukorral keverd fehéredésig. Add hozzá a puha vajat és a villával összetört túrót. Vegyítsd az átszitált lisztet a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, és forgasd a túrós keverékbe. Öntsd hozzá a tejet, majd dolgozd simára a masszát.
A muffintepsit béleld ki kapszlikkal, és kanalazd bele a tésztát. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert sülés közben jól megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor szép piros, és a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, elkészült.
0 Megjegyzések