A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor demokráciát tanít Európának a Washington Times szerint

A Washington Times szerkesztőségi állásfoglalásában arról ír, hogy Orbán Viktor április 8-án lesújtott a brüsszeli bürokratákra, és egész Európának gyönyörű leckét adott demokráciából.
A The Washington Times szerkesztőségi véleménycikkében kifejti, hogy az Európai Unió valóban demokratikus deficitben szenved, ez azonban abból következik, hogy brüsszeli elit képtelen elfogadni, és alapvetően kényelmetlennek tartja, hogy a demokrácia természete sokszor harsány, rendetlen és mindenkinek van beleszólása. Ez fáj annyira nekik.

A cikkben a brüsszeli vezetőket meg nem választott eurokratáknak hívják, akik csak a politikai korrektség pozícióit képesek felvenni – például a migráció és a génmódosított termények témakörében.
A brüsszeli bürokraták az átlag európai emberek reményei ellen cselekszenek, és ezt ők is jól tudják. […] Ezeknek az eurokratáknak még sosem kellett szembenézniük a választókkal”
– írja az amerikai lap, ami szerint az európai baloldal szeret gyűlölködni, ha Orbán Viktorról és Magyarországról van szó.
Orbán nem cserkészfiú. A Szovjetunió összeomlásakor a kelet-európai demokratikus vezetők arcaként tartották számon. Kemény kritikákat kapott már otthon és külföldön is Soros György baloldali milliárdos és pénzemberrel való viszálya miatt”
– emeli ki a The Washington Times, majd Sorossal kapcsolatban megjegyzik, hogy a spekuláns több helyen üti bele az orrát a politikába, többek között az Egyesült Államokban is.

Orbán ellenáll a brüsszeli migrációs politikának. Azzal érvel, hogy az ellenőrizetlen migrációs hullám biztonsági és kulturális problémát is jelent Magyarország és Európa számára. Sokan vádolják Orbánt azzal, hogy előítéletes az iszlámmal szemben, mert a tradicionális keresztény értékek védelmére esküdött fel.”
A szerkesztőségi véleménycikk szerint, aki hallja Orbán kritizálóit, felismerheti ugyanazokat a hangokat, melyek Trump győzelme után voltak hallhatóak. Ugyanazok a balliberális kritikák fogalmazódtak meg mindkét esetben, hiszen valaki a demokrácia hanyatlásától tart, a fogatlan EP belügyi bizottsága (LIBE) pedig megvonná a szavazati jogot Magyarországtól az Európai Tanácsban arra hivatkozva, hogy “Orbán győzelme aláásta a választók alapvető jogait”.

Amit a kritizálói nem látnak az az, hogy Orbán győzelme nem volt antidemokratikus. Orbán és szövetségesei azért nyertek, mert ők kapták toronymagasan a legtöbb szavazatot. Így működnek a választások, és így működik a demokrácia, amit a vesztesek nehezen értenek meg.”
Orbán nézetei a bevándorlás kapcsán retrográdnak tűnhetnek a vesztesek számára, de kormánya felélesztette a magyar gazdaságot, a külföldi befektetések szárnyalnak az országban és a bérek is folyamatosan növekednek”
– írja elismerően a konzervatív amerikai lap.

Példaként hozzák Orbán több korábbi bírálóját is, akik most egyetértenek a magyar miniszterelnökkel. Idézik Jens Spahn német egészségügyi minisztert (Angela Merkel lehetséges utódját), aki nemrégiben egy svájci lapnak azt nyilatkozta: “Több kritika éri Orbán Viktort, de ő mégis betartja az európai törvényeket és megvédi Európa határait.”

Ha Európában valóban demokratikus rövidzárlat van, az nem Budapest, hanem Brüsszel miatt lehetséges. Az Európai Unió vezetői tanulhatnának Orbán Viktortól, és végre hallgathatnának az emberekre, akiket elvileg képviselniük kellene.”

(WT)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések