Hirdessen itt

Macron liberális diktatúrát vezetne be Európában és elvenné a tagállamok szuverenitásának jogát

Arról a Macronról van szó, aki kb. 30%-os választási győzelemmel jutott hatalomra, a népszerűsége pedig azóta is zuhan és a fél ország tüntet az intézkedései ellen.
A demokrácián belül, csak a liberális demokráciát tartja Európában elfogadhatónak. A kijelentése így azonban elveszíti a demokrácia jellegét, hiszen az azt jelentené, hogy a nép akarata szerinti társadalmi formák valósulnának meg az adott országban. Mivel kijelentésével, a liberális állami modellen kívül minden mást kizár, ezért ez gyakorlatilag a liberális diktatúrát jelenti.

Macron ezt kötelezően vezetné be az európai tagállamokban és hiába akarna az ország népe más demokratikus társadalmi formában élni.

Azért, hogy többek között ezekre, akaratukon kívül is rákényszeríthetőek legyenek a tagállamok, eltörölné a vétó jogot és minden rendelkezés kötelező érvényű elfogadásához elég lenne a minősített többség a szavazáson.

Emellett bevezetné a kétsebességes Európát, ami azt jelenti, hogy más szabályozás lenne az EU magjához tartozó államok esetében és más az ebből kimaradók számára. Viszont természetesen a fent említett erőszakos központi irányítás őrájuk is érvényes lenne. Azaz az EU-n belül a jobb módú államok lényegében irányítást szerezhetnének a szegényebbek felett, miközben a mag béli előnyöket ők élvezik.


Mind-e közben ráégett Macronra a hazugság bélyege is, amikor arról beszélt, az ő nyomására bombázott Amerika, csak vegyi fegyver létesítményeket Szíriában, amit azután az Egyesült Államok rögtön cáfolt is.

Macron teljes mellszélességgel támogatta Szíriai támadást, ahol a bombázott létesítményekben nem is voltak vegyi fegyverek. (Lakott területen érdekes is lett volna  a hatása.) A másik pedig, hogy az állítólagos dúmai vegyi támadás úgy néz ki meg sem történt, mert semmi nyomát nem találják a már elfoglalt városban, viszont a lázadók hátrahagytak egy tényleges vegyi fegyver gyárat.

Szóval ez a saját hazájában is csak 30%-os támogatottságú törpe-Napóleon egy olyan Európai Egyesült Államok bevezetésén dolgozik gőzerővel, aminek az államformája liberális diktatúra lenne, kötelezően minden tagállamra nézve. Valamint néhány kiválasztott központi ország, szinte gyarmattartói hatalmat kapna a többi állam felett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések