Hirdessen itt

Nadrágszíjjal verték el az utcán a zsidót Berlinben … naponta 2-3 hasonló eset történik, de bezzeg nálunk van antiszemitizmus …

Két zsidó férfit bántalmazott egy háromfős csapat Berlin egyik gazdag negyedében. Az antiszemita támadásról videó is készült, a felvételen az egyikük arabul ordítja, hogy zsidó, majd szíjával rátámad a fiatal férfiakra.
A támadók előbb sértegetni kezdték a kipát viselő fiatalokat, majd egyikük a nadrágszíjával támadt rájuk. Az inzultált fiatal férfiak egyike telefonjával rögzítette a hétfő reggeli támadást  – írja a Deutsche Welle. Az első három ütést még felveszi a telefon kamerája, utána az áldozat már saját testi épségével van elfoglalva.

A felvételen az ordítozó támadót a társai megpróbálják elhúzni a két áldozattól. Egyikük ezt mondja németül : „zsidó vagy nem zsidó, el kell viselned”.

A 21 éves és 24 éves férfi közül a fiatalabbik megpróbálta követni a támadókat, de mikor a trió egy üveget hajított felé, feladta a tervét.

Az egyik zsidó szervezet kedden töltötte fel a támadásról készített felvételt a Twitterre, amikor már a berlini rendőrség is megerősítette, hogy valóban nyomozást indítottak a támadás miatt.


„Tűrhetetlen, hogy egy fiatal zsidó férfit megtámadnak a nyílt utcán Berlinben, főként a jól szituált Prenzlauer Berg kerületben, csak azért, mert zsidó” – nyilatkozta a Times of Israelnek a szervezet vezetője. „Ebből is látszik, hogy a zsidók itt már nincsenek biztonságban” – emelte ki.

A zsidóellenes támadást elítélte számos vezető politikus, köztük Michael Müller, Berlin kormányzó főpolgármestere, Heiko Maas külügyminiszter, Katarina Barley igazságügyi miniszter és Annette Widmann-Mauz államminiszter, a szövetségi kormány migrációs ügyekért, menekültügyért és társadalmi integrációs ügyekért felelős megbízottja. Nyilatkozataikban többek között hangsúlyozták, hogy az eset „szégyen egész Németországra nézve”, és „nem azt a Berlint képviseli, amelyben élni szeretnénk”.

Az egyik legtekintélyesebb lap, a konzervatív Die Welt Ebből elég címmel kommentárt közölt, amelyben kiemelték, hogy
„nem látjuk szívesen és nem tűrjük el a zsidógyűlöletet prédikáló imámokat” – muzulmán papokat – , a mecseteket – muzulmán templomokat -, amelyekben ezt megengedik, és a muszlim szervezeteket, amelyek hallgatásukkal elfogadják az antiszemitizmust.
Mint írták, „a zsidóság mindig is hozzátartozott Németországhoz, azok viszont nem, akik ezt ostoba gyűlölettel és nyers erőszakkal megkérdőjelezik”. Az ilyen embereket ki kell utasítani, mert „Németország nagyon toleráns ország, de itt vége a toleranciának”.
Egy kormányzati kimutatás szerint tavaly országszerte 1453 antiszemita indíttatású bűncselekményt jegyeztek fel, köztük 32 erőszakos bűncselekményt. Ezt azt jelenti, hogy Németországban 2017-ben naponta átlagosan 4 olyan zsidóellenes bűncselekmény történt, amely bekerült a hivatalos statisztikákba.
Az Antiszemitizmus Kutató-, és Információs Központ Berlin (RIAS) nevű civil szervezet, amely a tartományi rangú főváros kormányának támogatásával működik, kimutatta, hogy a Gázai-övezetben 2014-ben végrehajtott izraeli katonai művelet óta folyamatosan emelkedik az antiszemita indíttatású bűncselekmények és egyéb, bűncselekménynek nem számító incidensek, sértegetések, szidalmazások száma Berlinben. Tavaly 947 esetet jegyeztek fel, ami 60 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

A szervezethez naponta két-három esetről érkezik bejelentés.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések