Süsd a baconös csirkemellet tepsiben, így jóval kevesebb olaj kell hozzá, és még zöldségeket is szórhatsz mellé.
Remek ízek, könnyű étel, és az elkészítése sem fog kimeríteni. A baconös csirkemellhez pakolj minél többféle zöldséget, a húsra pedig rakhatsz sajtokat, aszalványokat. Remek választás dolgos hétköznapokra és hétvégére is. A csirkemell nem lesz száraz, szinte szétomlik majd a szádban. Ha bírod, chilit is szórhatsz rá.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg csirkemellfilé
12 db szeletelt bacon
2 db sárgarépa
3 db közepes krumpli
1 db brokkoli
1 db citrom
2 gerezd fokhagyma
só
bors
rozmaring
olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, majd vágd kisebb darabokra, és fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint. Egyenként tekerd a kiterített baconbe - érdemes hústűvel rögzíteni, hogy ne nyíljon szét sütés közben. A tekercseket rendezd kevés olajjal kikent tepsibe.
A körethez a brokkolit szedd rózsáira, rakd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd öt percig, majd szűrd le. A sárgarépát és a krumplit pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. Szórd a zöldségeket a tepsibe, rakd hozzá a nagyobb gerezdekre szelt citromot is. Három evőkanál olívaolajat keverj össze préselt fokhagymával, rozmaringgal, sóval, borssal, majd locsold a göngyölt húsokra és a zöldségekre. Fedd le alufóliával, told az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 35-40 percig. Ha a hús és a zöldségek is puhák, vedd le a fóliát, és kicsit pirítsd meg az ételt.
0 Megjegyzések