Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tavaszi zöldségleves grízgaluskával: egytálételnek is isteni

A jó kis tavaszi zöldségleves igazi vitaminbomba. Grízgaluskával még csábítóbb.
Házias, zamatos leves, melynek a hozzávalói egész évben a rendelkezésünkre állnak, mégis tavasszal, zsenge zöldségekből a legfinomabb. A szokásos tészták helyett főzd grízgombóccal. Ahhoz, hogy a levesbetét tökéletes legyen, pihentesd legalább fél órán át.

Hozzávalók 4 személyre:

3 szál közepes sárgarépa
2 szál közepes fehérrépa
3 szál újhagyma
2 db leveskocka
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
0.5 db karalábé
bors
olaj

GALUSKÁHOZ
6 evőkanál gríz
2 db tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

Először a grízgaluskát keverd le. A tojásokat villával verd habosra, rakd hozzá a sót, a szódabikarbónát, és annyi grízt, hogy tejfölszerű masszát kapj. Lefedve pihentesd legalább 30 percig.

A répákat pucold meg, mosd meg, és vágd karikákra vagy vékony hasábokra. Önts kevés olajat egy lábosba, rakd bele az aprított újhagymát, a fokhagymát, a répákat, a karalábét, és kevergetve süsd egy-két percig. Sózd, borsozd, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és főzd a zöldségeket 20 percig. Evőkanállal szaggasd a grízgaluskát a levesbe, és főzd körülbelül 15 percig. Ekkor egyet vegyél ki, vágd ketté. Ha homogén, húzd le a tűzről, és tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések