A vakondtúrás torta isteni, és az sem baj, ha szétesik a tányéron.
A vakondtúrás torta alapja nem más, mint puha, kakaós piskóta. A trükkje abban rejlik, hogy a tészta közepét ki kell vájni, majd tömd tele banánnal és csodás, csokis, tejszínes krémmel. Szülinapi zsúrra ennél jobbat nem is süthetsz. Díszítheted marcipán vakondfigurával.
Hozzávalók 16 szelethez:
TÉSZTÁHOZ
12 dkg vaj
7 evőkanál liszt
7 evőkanál kristálycukor
3 db tojás
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
KRÉMHEZ
10 dkg kristálycukor
10 dkg étcsoki
5 dl tejszín
5 db banán
Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, majd habosítsd robotgéppel. Mixeld a lisztet, a sütőport és a kakaót, lassan forgasd a vajas masszához, és dolgozd csomómentesre. A homogén tésztát öntsd egy sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tortaformába. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 25-30 percig. Mielőtt kivennéd, tűpróbával teszteld a tésztát. Ha beleszúrsz egy tűt vagy hegyes kést, és nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Ha kihűl, kiskanállal óvatosan kapard ki a közepét, körülbelül két centi peremet hagyva. A kikapart tésztát rakd félre.
A töltelékhez hosszában vágd félbe a banánokat, egy kivételével, és a lapos oldalukkal felfelé sorakoztasd a kivájt tésztába. A maradék banánt nyomkodd pépesre egy villával. A tejszínt verd kemény habbá a cukorral, add hozzá a banánt, és óvatosan forgasd bele a csokireszeléket. A félrerakott tésztával fedd be az egészet.
0 Megjegyzések