A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

15 millió migráns érkezhet Franciaországba

Európát szemelte ki a jobb élet reményében az észak-afrikaiak harmada, vagyis közel 80 millió ember. Közülük 15 millió terve az, hogy Franciaországban telepedjen le. Két éve már Észak-Rajna Vesztfália belügyminisztere is megkongatta a vészharangot ezzel kapcsolatban.
A 237 millió észak-afrikai ember egyharmada szeretné elhagyni az országát. Közülük 15 millió Franciaországban telepedne le – adta hírül a francia breizatao.com című portál. A londoni Breitbart információi szerint 2016-ban az arab-muzulmánoknak még csak 28 százaléka, tavaly pedig már 32 százaléka tervezte a kivándorlást Észak-Afrikából. Az emigrálási szándék a 15-29 évesek körében a legnagyobb, 46 százalékuk szeretne kivándorolni Európába. A 30-49 évesek körében valamivel kisebb a vágy, ám 30 százalékuk szintén emigrálna. A felmérést Algériában, Egyiptomban, Líbiában, Marokkóban és Tunéziában végezték. Érdekes, hogy ezeknek az embereknek a 19 százaléka Franciaországban képzeli el a jövőjét. Sokatmondó adat, hogy Észak-Afrika és a Közel-Kelet népessége 2050-re várhatóan 75 százalékkal, 550 millióra nő.

Két éve Németországban már voltak figyelmeztető jelek ezzel kapcsolatban. A Frankfurter Allgemeine című lap írta meg 2016. januárban, hogy Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere, Ralf Jäger (SPD) az észak-afrikai menekültek igazságosabb elosztását sürgette Németországban. A lap szerint két éve Észak-Rajna-Vesztfália tartományban a marokkói és az algériai migránsok száma jelentősen növekedett. A  miniszter szerint sok észak-afrikai migráns fiatal egyedül érkezik Németországba, velük gyakran adódnak jelentős problémák. A düsseldorfi és kölni rendőri szervezetek szerint az újonnan érkező észak-afrikai bevándorlók nagy része bűncselekményeket követ el. Néhány ember közülük már évek óta Európában van, és gyakran menedéket kér több országban is.

A német lap írása szerint a menekültügyi eljárás átlagosan 14,7 hónapot vesz igénybe. A belügyminiszter szerint ezek az emberek visszaélnek a vendégszeretettel és többen bűncselekményeket is elkövetnek ezen időszak alatt is már. Ralf Jäger szerint ez a hosszú elbírálási idő nem megfelelő, ugyanis említése szerint 2015-ben a koszovói vagy albániai bevándorlók menedékkérelmét néhány napon belül feldolgozták. A tartományi belügyminiszter szerint ha jóval rövidebb időn belül lezárulnának az eljárások és visszatoloncolnák hazájukba azokat, akiknek esélyük sincs a menedékjog elnyerésére, akkor nem lenne olyan nagy a vonzerő a bűnözőknek, hogy Európában próbáljanak szerencsét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések