Előző este állítsd össze, és tedd a hűtőbe.
Hozzávalók kb. 10 szelethez:
a kekszalaphoz:
5 dkg tisztított mogyoró + 5 dkg a díszítéshez
25 dkg háztartási keksz (vagy készen kapható kekszmorzsa)
10 dkg vaj
2 evőkanál mogyorókrém (a krémhez megadott 40 dkg-ból kivéve)
a krémhez:
50 dkg sajtkrém
40 dkg mogyorókrém
3 dl hideg tejszín (30%-os)
10 dkg porcukor
Elkészítés:
A kekszet tiszta nejlonzacskóba tesszük és sodrófával összetörjük. A mogyorót bevonatos serpenyőben világosra pirítjuk, ha kihűlt, ezt is összetörjük. A vajat megolvasztjuk.
A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál mogyorókrémmel. A keveréket belenyomkodjuk egy 24 cm-es kapcsos tortaformába, majd a kekszes alapot hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük. A sajtkrémet, a mogyorókrémet és a cukrot alaposan elkeverjük. Az így kapott krémet 2-3 részletben óvatosan a tejszínhez kanalazzuk.
Rákenjük a krémet a kekszalapra, majd megszórjuk a pirított mogyoróval, és egy 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
0 Megjegyzések