Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kekszes banános krémes. Ámulatba ejtő, sütés nélküli desszert

Pillanatok alatt elkészül és még elrontani sem lehet.
Nincs más dolgod, mint a hozzávalókat és a főzött krémet egy tálba rétegezni.

Hozzávalók:

kb fél kg négyzet alakú háztartási keksz
kb. 5-6 db banán
800 ml tej
7 ek. kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
4 db tojássárgája
4 evőkanál liszt
15 dkg ráma margarin
a tetejére:
csokoládé (reszelt)
(a forma átmérője: 30cm x 15,5cm)

Elkészítés:

Először a krémet főzzük meg: a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesen, jól kikeverjük. A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal még forrón beletesszük a margarint, és addig kevergetjük, míg el nem olvad.

Elkezdjük a formának az alját kirakni szorosan a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. Ezt a rétegezést addig folytassuk, míg el nem fogynak a hozzávalók (nekem 4 sor lett). Mindenképp a rétegezést krémmel fejezzük be.

Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. (Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra tuti, hogy megpuhul a keksz)

Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések