Rengeteg B- és C-vitamin található benne és olyan fontos ásványi anyagok forrása, mint a vas, a folsav, a magnézium vagy a kalcium. Megéri elkészíteni!
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg marhahús
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
1 fej vöröshagyma
20 dkg cékla
1 dl paradicsomlé
1 ek. vörösborecet
1 ek. vágott petrezselyem
Elkészítés:
Megtisztítjuk, és megmossuk a húst, majd körülbelül 2 liter hideg vízben feltesszük főni.
A répákat meghámozzuk, kettévágjuk. A hagymát megtisztítjuk. Amikor forr a leves, leszedjük a habját, és beletesszük a sárga- és a fehérrépát, a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és kíméletesen tovább főzzük.
A céklát meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, 20-25 percig főzzük. A levével együtt félretesszük.
Amikor a levesben megfőtt a zöldség, kivesszük, félretesszük, és a hússal is így járunk el. A hagymát kidobjuk.
A visszamaradt lébe beleöntjük a paradicsomlevet, a borecetet, és a félretett céklát, aminek a levéből is tehetünk bele. Amikor a hús már kicsit kihűlt, a zöldséggel együtt vékony metéltre vágjuk, és visszatesszük a levesbe. Összeforraljuk, ha kell, utána ízesítjük, és megszórjuk a petrezselyemmel.
0 Megjegyzések