Alig tudták kivárni, hogy kihűljön.
Természetesen ízlés szerint cukorral is megsüthetjük.
Hozzávalók 18x27 cm-es tepsihez:
8 dkg mandulaliszt
8 dkg süteményliszt (Nagyi titka)
5 dkg olvasztott vaj
8 dkg eritrit
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
csipet só
2 db tojás (nagy)
1,5 dl tejföl
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál vaníliaaroma
30 dkg magozott meggy (vagy meggybefőtt)
Elkészítés:
Az eritrithez adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük jó habosra.
Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá az olvasztott, de visszahűtött vajat, adjuk hozzá a citromlevet, a vaníliaaromát, és a tejfölt, majd keverjük simára.
A mandulalisztet keverjük össze a süteményliszttel, a szódabikarbónával, egy csipet sóval, és az őrölt fahéjjal, majd szintén állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a keverékhez.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, egyenletesen simítsuk bele a masszát, majd szórjuk meg a tetejét magozott meggyel. (én meggybefőttel szórtam meg)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg előzőleg porrá őrölt eritrittel, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
0 Megjegyzések