Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Elronthatatlan szezámmagos sós perec! A húsvéti rágcsák sztárja lehet

Képtelenség elrontani ezt a napokig eltartható sós nasit.
A sós perec az egyik legnépszerűbb nassolni való. Könnyedén elkészítheted, nincs vele sok munka, de mindenki nagyon szereti. Ünnepi alkalmakra remek választás!

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 tojás
1 csomag sütőpor
4-5 evőkanál tejföl
15 dkg zsír
pici cukor
1,5 evőkanál só
10 dkg szezámmag

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk.

Miután összeállítottuk a tésztát, pár perc pihentetés után 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és formázzuk.

Megszórjuk szezámmaggal (én nem szoktam megkenni tojással), és 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.

Ez a mennyiség 4 tepsit töltött meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések