Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Káposztával töltött csirkecomb burgonyalepényen

A sült csirkecomb az egyik olyan alapfogás, amit szinte mindenki szeret. Ezzel a felturbózott recepttel azonban kevesen veszik fel a harcot!

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg szálas savanyú káposzta
10 dkg húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
2 babérlevél
4 nagyobb csirkecomb
2 gerezd fokhagyma
10 dkg szárazkolbász
fél dl olaj

a körethez
1 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
10 dkg liszt
2 tojás
1 evőkanál tejföl
fél dl olaj
1 fej brokkoli
3 dkg vaj
1 csipetnyi reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A káposztát ízlés szerint átöblítjük, hogy ne legyen túl savanyú. A szalonnát összevágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

A szalonnát zsírjára pirítjuk, kicsit megpirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a káposztát, a babérleveleket, sózzuk, és 1 dl vizet öntünk hozzá. Fedő alatt 20 percig pároljuk.

A húsokat kicsontozzuk, de óvatosan, nehogy átvágjuk. A bőrét eltávolítjuk, a húst megmossuk, leszárítjuk, kiklopfoljuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A kolbászt karikára vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk és bedörzsöljük a fokhagymával, majd beletöltjük a káposztát és a kolbászt is. Feltekerjük és megkötözzük.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A húst kevés olajon átpirítjuk, ráöntjük a káposzta párolólevét, ha túl kevés, kicsi vízzel pótoljuk. Betesszük a sütőbe, gyakran locsolgatva 50-60 percig sütjük. Ha megsült kb. 15 percre alufóliával letakarjuk.

A körethez a fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük. Megtisztítjuk a burgonyát, lereszeljük, és összekeverjük a liszttel, a tojásokkal, a tejföllel, sóval és borssal, valamint a fokhagymával. Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk, a burgonyás masszából 3-4 evőkanálnyit teszünk bele, a kanál hátával elsimítjuk 3-4 mm vastagra, és a lepények mindkét oldalát szép pirosra megsütjük.

A brokkolit forró sós vízbe tesszük, 1-2 percig főzzük, és leszűrjük. Felforrósítjuk a vajat, átforgatjuk benne a brokkolit, ha kell sóval és borssal, valamint reszelt szerecsendióval ízesítjük. Tálaláskor a burgonyalepényt tányérra tesszük, ráfektetjük a felszeletelt húst és meglocsoljuk a levével, majd mellé helyezzük a brokkolit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések