Pillanatok alatt elfogy.
Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg liszt
1 csomag instant élesztőpor
5 dkg cukor
5 dkg margarin (olvasztott)
80 ml tej (langyos)
1 db tojás
csipet só
a kókusz töltelékhez:
1,2 dl tej
7 dkg cukor
2 dkg margarin
1 tk. vanília aroma
10 dkg kókuszreszelék
a csokoládé töltelékhez:
1,5 tábla csokoládé (tej vagy ét csokoládé)
a kenéshez:
1 tojássárgája
1 evőkanál víz
a tetejére:
porcukor
Elkészítés:
Lisztbe beletesszük az olvasztott margarint, a sót, az élesztőport, a tojást, a cukrot, a langyos tejet, és géppel jól összedagasztjuk. Letakarjuk és fél órát pihentetjük, majd folpackba csomagolva 4 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
Majd kivesszük a hűtőből a tésztát és szobahőmérsékleten fél órát, letakarva egy kicsit hagyjuk felmelegedni.
Közben elkészítjük a kókusz tölteléket: A tejet egy lábosba beleöntjük, és hozzáadjuk a margarint, a cukrot, az aromát és addig melegítjük, míg a cukor és a margarin el nem olvad, (Nem forralni!) majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Jól összekeverjük. Félre tesszük hűlni.
Egy lisztezett, sík felületen a tésztát kicsit oválisra kinyújtjuk, úgy hogy a másfél tábla csokit rendesen betudjuk fedni.
A kókusz masszát ráhelyezzük a tészta közepére, majd erre rátesszük a másfél tábla csokit.
A tészta kilátszó oldalait éles késsel bevágjuk. (Azonos számú csíkot vágjunk!) Tészta csíkokat felváltva egymásra hajtogatjuk a csokoládéra. (Lásd fent a képen) Letakarjuk és kb. 20-30 percig pihentetjük.
Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe tesszük a töltött tésztát és a tetejét lekenjük a vízzel elkevert tojássárgájával. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20-25 percig szép aranybarnára sütjük. Mikor kihűlt porcukorral megszórjuk a tetejét.
0 Megjegyzések