A legjobb, ha melegen kóstoljuk meg.
Hozzávalók 12 szelethez:
3 dkg vaj
5 dkg zsemlemorzsa
4 tojás
150 g nádcukor
80 ml szőlőmagolaj
100 g étcsokoládé
20 dkg gesztenyepüré
150 ml cseresznye-szőlő smoothie
1 csomag vanília cukor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéjat
100 g őrölt mandula
125 g cseresznye, szárítva
1 teáskanál mézeskalács fűszer
7 dkg liszt
Tetejére:
20 g pisztácia
20 g cseresznye, szárítva
1 evőkanál porcukor
A krémhez:
250 g túró
1dl tejszínhab
5dkg étcsokoládé
5dkg szárított cseresznye
1 teáskanál gyömbér, friss, finoman reszelt
1 evőkanál apróra vágott pisztácia
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Vajjal kikenjük a formát és kenyérmorzsával meghintjük.
A tojást a cukorral és az olajjal egyneművé keverjük. A csokoládét ezután lereszeljük. A smoothie-t elkeverjük a gesztenyepürével, a vanília cukorral és a sütőporral. Óvatosan belekeverjük a krémbe, majd a fahéjat, mandulát, csokoládét, cseresznyét, lisztet és mézeskalács fűszert is hozzádolgozzuk. Belehelyezzük a formába és sütjük 45 percen keresztül, majd eltávolítás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha már hideg, pisztáciával, cseresznyével és porcukorral meghintjük a tetejét.
A krémnek a hozzávalóit összeverjük és a süteménnyel tálaljuk.
0 Megjegyzések