A réteges kenyérpuding a világ egyik legkönnyebben elkészíthető édessége, almával és lekvárral különösen finom.
A száraz péksütikből készülő kenyérpuding igazi maradékmentő fogás. Rengeteg módon kínálhatod a házias sütit, almával és lekvárral igazán csodás. Angliában nagyon gyakran kerül az asztalra, és rengeteg változata van, nagyon hasonlít a mi rakott zsemlénkre. A tetejére süthetsz tojáshabot, vagy kínálhatsz hozzá vaníliasodót.
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg száraz kenyér
10 dkg cukor
8 dkg vaj
3 evőkanál mazsola
2.5 dl tej
2 db alma
2 dl tejszín
2 db tojás
1 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
lekvár
Elkészítés:
A kenyeret vágd kisebb kockákra. Két teáskanál vajat olvassz meg egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Add hozzá a megpucolt, kis darabokra vágott almát, a mazsolát, és párold két-három percig, majd húzd le a tűzről. A maradék vajat olvaszd meg, keverd össze a tejjel, a tejszínnel, a felvert tojással, add hozzá a cukrot, a vaníliát és a fahéjat.
A serpenyőből visszamaradt vajjal kenj ki jól egy tűzálló tálat, majd rakj bele egy sor kenyeret, és szórd meg mazsolával. Arra mehet az alma, majd újabb réteg kenyér, a tetejére pedig az alma kerül. A rétegek közé kenj lekvárt. Tedd az édességet előmelegített sütőbe, és süsd meg 40-45 perc alatt.
0 Megjegyzések