Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csokis ezerlapos süti, hamis változatban: ez gyorsan elkészül

Az ezerlapos süti, azaz a mille-feuille a franciák egyik nagy kedvence: csokikrémmel igazán pazar.
A franciák legendás krémesét, az ezerlapos sütit bolti leveles tésztából gyorsan és egyszerűen elkészítheted. Ezzel mindig villoghatsz, és még elrontani sem tudod. Legtöbbször tejszínhabbal töltik meg, de házi, könnyed csokikrémmel is legalább olyan jó.

Hozzávalók:

25 dkg leveles tészta
20 dkg étcsoki
2.5 dl habtejszín
mogyoró

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsd ki 30x15 centis téglalapra, majd rakd egy nagy tepsibe, és szurkáld meg több helyen villával. Így nem fog összeugrani a tészta sütés közben. Locsold meg kevés vízzel, és rakj rá egy másik tepsit vagy sütőrácsot, hogy ne púposodjon fel. Tedd előmelegített sütőbe, majd süsd aranybarnára 10-12 perc alatt. Várd meg, míg kihűl a tészta, és vágd fel azonos nagyságú lapokra.

A krémhez a jó minőségű étcsokit tördeld apró darabokra. A tejszínt öntsd egy lábosba, és kis lángon melegítsd forráspontig, majd rakd bele az étcsokit. Várd meg, míg kihűl, és robotgéppel verd habosra. Állítsd össze a sütiket, három réteg tészta közé kenj két réteg krémet, a tetejére pedig szórj mogyorót. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések