Még jobban rajongsz majd a mákos gubáért, ha a hagyományos változat helyett sütőben sütöd, és extrák is kerülnek bele.
Ne várj vele karácsonyig, a sütőben sült mákos guba igazán mennyei desszert! A klasszikus magyar fogás akkor az igazi, ha nem száraz, és nem is tocsogós. A tetejére tehetsz habot, de akár vaníliasodóval is tálalhatod. Tökéletes második fogás egy tartalmas leves után.
Hozzávalók 4 személyre:
8 db kifli
8 dkg mák
8 dkg mazsola
6 dl tej
6 evőkanál cukor
4 dkg vaj
3 db tojás
2 dl tejszín
1 db citrom
1 rúd vanília
Elkészítés:
A kifliket karikázd fel. A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, kapard bele a vaníliarúd belsejét, rakd hozzá a cukor felét, a tojást, és keverd össze kézi habverővel. Kis lángon melegítsd össze, de felforralni nem kell. Öntsd rá a kiflire, hagyd, hogy a péksüti jól megszívja magát, de ne ázzon szét. A darált mákot keverd össze a maradék cukorral, a citrom reszelt héjával és a mazsolával.
Rendezd a kifliket vajjal kikent, tűzálló edénybe, és szórd meg a mákkal, majd óvatosan forgasd össze. Ha maradt tejes-tojásos massza, öntsd le vele a péksütit, a tetejére rakj kis vajdarabkákat. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Várd meg, míg langyosra hűl, majd tálald.
Ha tetszett a cikk kattints ide
Csatlakozz facebook oldalunkhoz
Ha tetszett a cikk kattints ide
Csatlakozz facebook oldalunkhoz
0 Megjegyzések