Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pillekönnyű túrógombóc - Eláruljuk a tökéletes arányokat

Nem kell többé attól tartanod, hogy a túrógombóc főzés közben szétesik, vagy épp túl kemény lesz.
Soha nem tudod megunni a túrógombócot, mégis félsz hozzáfogni az elkészítéséhez? Ha követed ezt a sokszor bizonyított receptet, garantált a sikerélmény. Ha teheted, forgasd házi morzsába, hogy kívülről tényleg ropogós legyen.

Hozzávalók 20 darabhoz:


50 dkg tehéntúró 
7 evőkanál búzadara 
2 tojás 
1 citrom héja 
csipet só 
5 evőkanál zsemlemorzsa 
2 evőkanál olaj

Elkészítés:


A túrót jól nyomkodd össze egy villával, add hozzá a tojásokat, a sót, a búzadarát, és reszeld bele a citromot. Dolgozd össze alaposan a masszát, majd letakarva tedd legalább egy órára a hűtőbe, hogy a gríz jól megduzzadjon. Ezt követően nedves kézzel formázz tetszőleges méretű, nagyjából egyforma gombócokat.

Tégy fel egy nagy lábosban vizet forrni. Ha lobog, dobj hozzá kevés sót, rakd bele a gombócokat, és mérsékeld a lángot. Ne pakold bele egyszerre az összeset, mert főzés közben nőnek, és könnyen összeragadnak. Ha feljönnek a gombócok a víz felszínére, várj még egy-két percig. Majd végy ki egyet, vágd ketté, és nézd meg, hogy mindenhol egyforma-e az állaga. Ha igen, akkor szűrd le, csepegtesd le. Hevíts olajat, keverd össze a zsemlemorzsával, és kis lángon pirítsd meg. Forgasd bele a gombócokat, majd tejföllel és porcukorral kínáld.

Ha tetszett a cikk kattints ide 
Csatlakozz facebook oldalunkhoz 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések