Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Habos almás pite recept a nagyi konyhájából: az egész család évtizedek óta így készíti

Az omlós, édes almás pite vastag réteg habbal még csábítóbb.
Ennek az almás pitének a tésztája a hagyományos, nagyiféle recept szerint készül, a töltelék fahéjas és jó vastag. A süti kiegészül extra adag habbal. Érdemes a tésztát zsemlemorzsával vagy dióval megszórni, hogy a töltelék ne áztassa el. Ha megkóstolod a habos változatot, te is csak így fogod majd készíteni.

Hozzávalók 24 szelethez:


TÉSZTÁHOZ
25 dkg liszt
12.5 dkg vaj
6 dkg porcukor
2 db tojás
2 teáskanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só

TÖLTELÉKHEZ
1 kg alma
8 dkg cukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál fahéj
0.5 db citrom

TETEJÉRE
15 dkg cukor
4 db tojásfehérje

Elkészítés:


Az almát hámozd meg, reszeld le, facsarj rá kevés citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Szórd meg fahéjjal, valamint cukorral. Tedd félre addig, amíg elkészíted a tésztát. A lisztet keverd össze a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, dolgozd össze a vajjal, add hozzá a tojást és a tejfölt, majd jól gyúrd össze.

Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagra, majd igazgasd egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe. Fontos, hogy a sütinek legyen pereme is. Szórd meg zsemlemorzsával, és oszlasd el rajta egyenletesen az alaposan kinyomkodott almát. Előmelegített sütőben süsd 180 fokon 25 percig. Közben verd kemény habbá a tojásfehérjét, fokozatosan rakd hozzá a cukrot, és fedd be vele az almás réteget. Tedd vissza a sütőbe, és süsd 150 fokon 10 percig. Ha a hab kezd barnulni, és már nem ragad, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld fel.

Ha tetszett a cikk kattints ide 
Csatlakozz facebook oldalunkhoz 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések