Nem fogsz csalódni, ha a sertéskarajt spenóttal és sajttal töltve sütöd meg.
A töltött és göngyölt, sült sertéskaraj könnyen és változatosan elkészíthető, ráadásul sokan jóllaknak belőle. Sajttal, spenóttal tényleg pazar. A kellemes fűszerezésű, intenzívebb ízű hús hidegen is kitűnő. Az Amerika szuperséfje sorozatban még több ehhez hasonló, remek recepttel találkozhatsz a Food Network tévécsatornán.
Hozzávalók 8 személyre:
2.25 kg félbevágott sertéskaraj
10 szelet fűszeres kemény sajt
5 dl tyúkhúsleves-alaplé
4 db sült paprika
2 bögre bébispenót
1 darab vöröshagyma
4 szál friss rozmaring
2 evőkanál olívaolajsó
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A hagymát pucold meg, és vágd négy szeletre. Helyezd el egy körülbelül 30x20 centis tepsibe, és tedd félre. Göngyöld ki a húst, hogy szétterüljön, majd szórd meg fél teáskanál sóval. A sajtszeleteket helyezd egymás mellé a húsra, és enyhén passzírozd is bele. A négy sült paprikát vágd félbe, az így kapott nyolc szeletet rakd a sajtokra. A spenótot egyenletesen oszlasd el a paprikákon. Az egyik végénél fogva göngyöld fel a húst. A karajt négy helyen kösd meg kötöző zsinórral, és háromnegyed teáskanál sóval szórd meg.
A húst helyezd az előkészített hagymaágyra, és szórd körbe rozmaringgal. A húsleves-alaplevet öntsd a tepsi aljára, és az olívaolajat csepegtesd a karajra. Körülbelül 50 perc alatt süsd aranybarnára. A karajt locsold meg a tepsiben maradt szafttal, közben tekerd le a sütő hőfokát 190 fokra. Még süsd körülbelül 40 percig, amíg a hús közepébe szúrt hőmérő higanyszála el nem éri a 150 fokot. Felszeletelés előtt a karajt hagyd 15 percig állni. A tepsiben maradt szafttal locsold még meg, és úgy tálald.
0 Megjegyzések