Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Könnyű, olcsó, hamis tiramisu: ezt tedd bele mascarpone helyett

A hamis tiramisu fantasztikusan krémes, és könnyen összetéveszthető az eredeti, krémsajtos változattal.
Ha rajongsz a könnyű, krémes finomságokért, ezt feltétlenül ki kell próbálnod. A hamis tiramisuba a mascarpone helyett tejföl kerül. Könnyen és gyorsan összeállítod, ám mindenképp órákat kell a sütinek a hűtőben pihennie. Ha van otthon tejfölöd, érdemes már most hozzáfogni az elkészítéséhez. Kisebb tálkákba is rétegezheted a hozzávalókat.

Hozzávalók 4 darabhoz:


1 nagy csomag babapiskóta
45 dkg tejföl
12 dkg cukor
2 dl habtejszín
2 dl tej
2 dl kávé
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
1 teáskanál rum
aroma
kakaópor

Elkészítés:


A tejfölt keverd ki a tíz deka cukorral és a vaníliával. Forgasd hozzá a fixálóval kemény habbá vert tejszínt, és kend vékonyan egy tál aljára. Öntsd a kávét egy edénybe, rakd hozzá a tejet, a rumot és a megmaradt, két deka cukrot. Kezdd belemártogatni a piskótákat. Hagyd, hogy kicsit megszívják magukat, de ügyelj arra, hogy ne ázzanak szét.

Rakj le egy sor piskótát, majd arra kenj egy vastagabb réteg krémet. Megint babapiskóta jön, majd újból a tejfölös keverék. Egyengesd el, majd tedd a hűtőbe legalább hat-nyolc órára, hogy az ízek összeérjenek, a babapiskóta pedig megpuhuljon. Tálaláskor szórd meg kakaóporral.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések