Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Banános fordított torta: fantasztikus, ahogy a gyümölcs sülés közben karamellizálódik

A karamell és a banán ebben a fordított tortában is csodás együtt.
Pofonegyszerűen elkészíthető, mégis különleges, és a hozzávalókat bögrével is ki tudod mérni. A lágy tésztához és a banánhoz jól illik a karamellszósz, a puding vagy akár a tejszín. Melegen legalább olyan jó, mint hidegen.

Hozzávalók 12 szelethez:


3 db közepes banán
25 dkg vaj
2 bögre liszt
1 bögre cukor
0.5 bögre barna cukor
1 bögre tej
3 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Egy közepes tortaformát kenj ki jó vastagon vajjal, az aljára szórd a fél bögre barna cukrot, és rakd rá a karikákra vágott banánokat. Nem baj, ha a gyümölcs több rétegben kerül az edénybe. A vajat keverd ki jól a kétféle cukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat, dolgozd hozzá a tejet és a sóval, sütőporral vegyített lisztet.

A simára dolgozott tésztát öntsd rá a banánokra, kicsit ütögesd is meg az edényt. Tedd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Ha nem marad a sütibe szúrt tűn vagy fogvájón massza, kiveheted a sütőből. Fordítsd rá a tányérra úgy, hogy a teteje kerüljön alulra. Akár rögtön tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések