Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



A klasszikus Stroganoff-bélszín receptje: ez volt az eredeti változat

Igazi csúcsebéd: a Stroganoff-bélszín hihetetlenül finom, bár uborka nem volt benne.
A Stroganoff-bélszínt az orosz konyhának köszönheti a világ, de nem tekinthető hagyományos receptnek, először egy 1871-es szakácskönyvben szerepel. Azóta sokat változott az étel, de az eredeti ez a recept volt.

Hozzávalók 4 személyre:


50 dkg bélszín
20 dkg vargánya
3 dl tejföl
2 db vöröshagyma
1 evőkanál mustár
0.5 csokor petrezselyem
őrölt bors
vaj

Elkészítés:


A bélszínt öblítsd le, csepegtesd le, kicsit klopfold ki, majd vágd kisujjnyinál valamivel kisebb csíkokra. A gombát és a hagymát pucold meg, szeleteld fel. Egy serpenyőben hevíts vajat, rakd bele a hagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a gombát, és azzal is süsd pár percig. Közben sózd és borsozd meg, majd, amikor puha, szedd ki az edényből, és tedd át egy tálba.

Rakd a húst a serpenyőbe, ha szükséges, előtte még tégy hozzá vajat. Süsd meg magas hőfokon, hogy kívül barna legyen, de belül még rózsaszín. Tedd hozzá a hagymát, a gombát, a mustárt, és melegítsd fel. Ha szeretnél, ekkor dobhatsz hozzá csíkokra vágott uborkát is. Öntsd rá a tejfölt, és forrald össze, szórd meg petrezselyemmel, és néhány perc után már tálalhatod is. A húst csak tálaláskor sózd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések