Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



A krémes, kakaós whoopie pie csodás receptje: hódít az amerikai sütiszendvics

Kicsit pufi, omlós és krémes: a legendás whoopie pie nagyon finom, és nem nehéz elkészíteni.
Nevével ellentétben a whoopie pie inkább macaronra emlékeztet, mint pitére. Jó hír, hogy kicsit sem macerás elkészíteni. Az omlós, kakaós falatokat többféle krémmel megtöltheted. Amerikában népszerű a pillecukros vagy a vaníliás változat, de lágy, mascarponés krémmel is fantasztikus.

Hozzávalók 25 darabhoz:


TÉSZTÁHOZ
28 dkg liszt
25 dkg joghurt
20 dkg cukor
12 dkg vaj
5 dkg kakaópor
1 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

KRÉMHEZ
25 dkg mascarpone
5 dkg cukor
2.5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom

Elkészítés:


A puha, de nem olvasztott vajat keverd ki jól a cukorral, a vaníliával és a joghurttal. Amikor már krémes, rakd hozzá a tojást. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a kakaót, a sót és a szódabikarbónát, majd forgasd a vajas krémhez. Dolgozd simára, csomómentesre a masszát. Ha nem elég lágy, tehetsz még hozzá kevés joghurtot. Töltsd át egy habzsákba vagy egy zacskóba, aminek az egyik sarkába vágj lyukat. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj körülbelül négy-öt centi átmérőjű köröket. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 10-12 perc alatt. 

A töltelékhez a mascarponét keverd össze a vaníliával, a cukorral, a reszelt citromhéjjal. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd óvatosan forgasd össze a mascarponéval. A kihűlt sütiket kettesével töltsd meg a krémmel, majd pihentesd legalább négy órán keresztül. Ezt a mennyiséget valószínű, hogy két részletben tudod kisütni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések