A telt ízű, selymes csokipudingot könnyen laktózmentessé teheted.
A növényi tejekből is fantasztikus csokipudingot főzhetsz. Mindegy, hogy mandula-, rizs- vagy kókusztejet választasz, a végeredmény kellemesen krémes és jó sűrű lesz. Önmagában, gyümölccsel is csodás, de különböző sütikbe is töltheted. Ha a cukrot eritrittel vagy nyírfacukorral helyettesíted, akkor a kalóriák miatt sem kell nagyon aggódnod.
Hozzávalók 4 személyre:
8 dkg laktózmentes étcsokoládé
6 dl növényi tej
3 dkg tápióka keményítő
3 evőkanál cukor
2 db tojássárgája
1 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A tojássárgákat rakd egy lábosba, keverd ki a cukorral, a tápióka keményítővel és a kakaóporral. Önts hozzá kevés növényi tejet, és kézi habverővel dolgozd simára. Add hozzá részletekben a többi tejet.
Kis lángon, vízgőz felett, állandóan kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor rakd hozzá a kis darabokra vágott étcsokit. A tűzről levéve is kavard a pudingot legalább addig, amíg a csoki el nem olvad. Töltsd poharakba, tálkákba, majd, amikor kihűl, tedd a hűtőbe.
0 Megjegyzések