Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Fenséges kenyérlángos krumplis tésztából - Kívül ropogós, belül puha

A vásárok kedvenc csemegéjét otthon is könnyen elkészítheted. Ezzel a recepttel neked is sikerülni fog.
A kenyérlángost ismerheted langalló vagy töki pompos néven is. A vásárokban, fesztiválokon méregdrágán kínálják, otthon sokkal kevesebb pénzből kihozhatod. A krumplitól a tészta még lágyabb lesz. A tetejére bármit pakolhatsz, amit a kamrádban találsz, vagy, amit megkívánsz. Minél gazdagabban pakolod meg, annál finomabb lesz.

Hozzávalók 6 személyre:


50 dkg finomliszt
2 db közepes krumpli
2.5 dkg élesztő
2.5 dl langyos víz
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál étolajsó

TETEJÉRE
4 dl tejföl
20 dkg sajt
10 dkg szalonna
10 dkg kolbász
3 darab hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db paprika

Elkészítés:


A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és tedd fel főni valamivel több sós vízbe, mint amennyi ellepi. Közepes lángon főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Öntsd le róla a vizet, és törd át.

A két és fél deci vizet langyosítsd meg, dobd hozzá a cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt. Várd meg, míg felfut, tehát jól megemelkedik. A lisztet rakd egy tálba, add hozzá a megkelt élesztőt, a krumplit, az olajat, és sózd meg ízlés szerint. Jól dolgozd ki a tésztát. Amikor elválik a kezedtől és az edény falától, takard le, és meleg helyen keleszd körülbelül egy órán át.

Amikor a tészta a duplájára nő, rakd át kevés olajjal kikent tepsibe, és nyomkodd is bele. Arra figyelj, hogy mindenhol azonos vastagságú legyen. A tetejét villával szurkáld meg egy kicsit. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd öt percig. Vedd ki a sütőből, majd kend meg a fokhagymával elkevert tejföllel. Rakd rá a darabokra vágott szalonnát, a felkarikázott hagymát, a kolbászt, a paprikát, és a tetejét szórd meg reszelt sajttal. Told vissza, és süsd még 15 percig. Amikor a sajt megpirul, ki is veheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések