A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Omlós csokis, kókuszos keksz - Hetekig friss, puha marad

A 30 perces csokis, kókuszos keksz másnap még finomabb lesz!
A könnyed, belül fantasztikusan puha csokis-kókuszos keksz biztosan feldobja a napodat, főleg, ha egy bögre finom forró csokit vagy teát is kortyolgatsz mellé! A sütis dobozban hetekig megőrzi tökéletes állagát, bár nem sok esély van arra, hogy sokáig megmaradjon. Ez a mennyiség valószínű, hogy két tepsibe fér bele.

Hozzávalók 20 darabhoz:


25 dkg liszt
20 dkg étcsoki
12 dkg vaj
10 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
0.5 csomag sütőpor
1 evőkanál olaj

Elkészítés:


A szoba-hőmérsékletű vajat keverd habosra a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Külön tálban vegyítsd az átszitált lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket, majd fokozatosan add hozzá a vajas egyveleghez. Kézzel formázz a tésztából kis gombócokat, és rakd a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, majd kicsit lapítsd el.

Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 10-12 percig. Ne szárítsd sokáig, amikor a keksz alja elkezd pirulni, kiveheted a sütőből. Vigyázz, mert melegen a tallérok még nagyon törékenyek, ezért hagyd a sütőpapíron kihűlni őket, utána szedegesd csak le róla. Az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, keverd hozzá az olajat, majd mártogasd bele a kihűlt kekszek egyik felét. A tetejére is csorgathatsz csokit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések