A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Édes káposztasaláta mindenféle tartósítószer nélkül - A nagyi receptje szerint

Káposztát télen is találsz a boltokban, készíts hát belőle salátát!
A házi káposztasaláta feldobja a főételeket, és az év bármely időszakában könnyen hozzájuthatsz. A roppanós káposztához rakhatsz még répát vagy akár paprikát is. A hagymát és a köményt semmiképpen ne hagyd ki belőle. A nagyiféle recept pofonegyszerű, ráadásul rögtön eheted, de hűtőben több hétig is eláll.

Hozzávalók:


1 fej káposzta
7 dl víz
2 db vöröshagyma
0.5 dl ecet
3 evőkanál cukor
8 szem bors
1 evőkanál só
1 mokkáskanál kömény

Elkészítés:


A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd vágd négy részre, és gyaluld le. Rakd hozzá a felszeletelt hagymát, és dobj rá egy evőkanál sót. Hagyd állni fél-egy órán át, majd, amikor már jól összeesik, nyomkodd ki a levét, és tedd egy tálba.

A vizet öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, az ecetet, a borsot és a köményt, majd forrald fel. Öntsd le vele a kinyomkodott hagymát és a káposztát. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá cukrot, esetleg adj hozzá ecetet. Forgasd össze, és rögtön eheted is. Meglocsolhatod még kevés olajjal is. A maradék káposztát rakd üvegbe, és jól zárd le. Mindenképpen tartsd a hűtőben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések