A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pályázatot írnak ki a Felvidékről kitelepített magyarok emléknapja alkalmából

Cél az is, hogy feltárják és bemutassák a meghurcolt emberek sorsát és életútját. 
A Rákóczi Szövetség pályázatot hirdet Kárpát-medencei középiskolások és egyetemisták számára a Felvidékről kitelepített magyarok április 12-i emléknapja alkalmából.

A pályázat célja az, hogy minél több fiatal kerülhessen közelebbi kapcsolatba – önálló alkotó- vagy kutatómunka által – a Beneš-dekrétumok következtében a Csehszlovák Köztársaságból kizárt, Magyarországra telepített több mint százezer magyar ember sorsával.

Cél az is, hogy a középiskolás és az egyetemista fiatalok önálló alkotó- vagy kutatómunkával megismerjék és bemutassák a Felvidékről kitelepítettek sorsát és életútját.

A Rákóczi Szövetség a pályázó fiatalokra bízza, hogy milyen módon közelítik meg a témát. Pályázni lehet: irodalmi művel (vers, próza), történelmi esszével, tanulmánnyal, interjúval, rövidfilmmel, valamint egyéb szabadon választott műfajban elkészített pályamunkával.

A beadási határidő 2018. március 19., az eredményhirdetés és a díjátadás pedig a Rákóczi Szövetség központi emlékünnepségén lesz, 2018. április 12-én Budapesten.

További információk itt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések