Izgalmas fűszerezéssel és néhány apró trükkel lesz igazán különleges az egyszerű sült krumpli.
Miért ne változtatnál időnként a megszokott recepten, hogy új színt és ízt vigyél az étkezésbe? A serpenyős krumpli tökéletes választás sült, párolt, rántott húsokhoz. Az új módszer mellett a fűszerek is sokat tesznek hozzá a köret sikeréhez. A krumplit szinte bármilyen zöldfűszerrel megbolondíthatod. Ha bírod a csípőset, a chilit se hagyd ki.
Hozzávalók 4 személyre:
1.5 kg krumpli
2 ág rozmaring
4 gerezd fokhagyma
0.5 csokor petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A krumplit mosd meg, ha akarod, pucold meg, ha nem, akkor a héját dörzsöld meg. Vágd fel nagyobb kockákra, vagy hosszában szeleteld egyforma vastag gerezdekre. Nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat.
Rakd bele a krumplit, nagyobb lángon pirítsd meg, és nyomd hozzá a fokhagymát. Közben folyamatosan rázogasd a serpenyőt. Amikor már elég piros a krumpli, szórd rá a fűszereket, öntsd rá a vizet, és párold kisebb lángon. Ha a víz elpárolog, és a krumpli megpuhul, húzd le a tűzről.
0 Megjegyzések