Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogósra sült serpenyős krumpli, amit nem nehezít el az olaj

Izgalmas fűszerezéssel és néhány apró trükkel lesz igazán különleges az egyszerű sült krumpli.
Miért ne változtatnál időnként a megszokott recepten, hogy új színt és ízt vigyél az étkezésbe? A serpenyős krumpli tökéletes választás sült, párolt, rántott húsokhoz. Az új módszer mellett a fűszerek is sokat tesznek hozzá a köret sikeréhez. A krumplit szinte bármilyen zöldfűszerrel megbolondíthatod. Ha bírod a csípőset, a chilit se hagyd ki.

Hozzávalók 4 személyre:

1.5 kg krumpli
2 ág rozmaring
4 gerezd fokhagyma
0.5 csokor petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
bors

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, ha akarod, pucold meg, ha nem, akkor a héját dörzsöld meg. Vágd fel nagyobb kockákra, vagy hosszában szeleteld egyforma vastag gerezdekre. Nagyobb serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat.

Rakd bele a krumplit, nagyobb lángon pirítsd meg, és nyomd hozzá a fokhagymát. Közben folyamatosan rázogasd a serpenyőt. Amikor már elég piros a krumpli, szórd rá a fűszereket, öntsd rá a vizet, és párold kisebb lángon. Ha a víz elpárolog, és a krumpli megpuhul, húzd le a tűzről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések